Oddaja Dobra ura z Milico

Društvo Vilko Mazi v oddaji Dobra ura z Milico

Dne 25. 11. so nas v prostorih Društva Vilko Mazi obiskali novinarka Lucija Golčer, režiser Peter Hvalica in snemalna ekipa Televizije Slovenija. Posneli smo krajši prispevek na temo pogum za oddajo Dobra ura z Milico, ki bo na sporedu v sredo, 4. decembra ob 17. uri na prvem programu Televizije Slovenija. Snemanja smo se udeležili ga. Vlasta Podbrežnik, Mihaela Jereb, Jaka Ahačevčič in Georgij Done.

Po uvodnem pogovoru z novinarko in krajših pripravah se je začelo zares. Pokazali smo kako poteka naše delo v skupini za samopomoč in pod vodstvom ge. Vlaste naredili vaje pozornosti, specializacije, šumov, branja in obnavljanja prebranega besedila ter vaje motorike. Pojasnili smo cilj in namen vsake vaje ter razložili zakaj sta ogledalo in štoparica nepogrešljiva rekvizita, ki ne smeta manjkati pri vajah. Povedali smo tudi nekaj besed o vajah v naravnem okolju, pokazali svoje delovne zvezke in knjigo »Jecljam! Si mi kos? Sem si kos?«,  katere avtorica je ga. Vlasta Podbrežnik.

Nato je sledil izčrpen pogovor novinarke z go. Vlasto o jecljanju. Ob koncu snemanja sem tudi sam odgovoril na nekaj vprašanj ge. Golčer o svojih težavah in pogumu, ki je bil potreben, da bi se soočil z njimi in poiskal pomoč. Ko je bilo snemanje končano, se je televizijska ekipa odpravila posneti pogovor z gospodom Kozmo Ahačičem na njegovem delovnem mestu.

Prostore Društva smo zapustili zadovoljni, ker smo se na snemanju dobro odrezali in dokazali, da tudi osebe, ki jecljajo, lahko postanejo dobri govorniki, ki so sposobni suvereno in sproščeno nastopati pred kamero in mikrofonom.

Povezava do celotne oddaje.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.