O Vlasti Podbrežnik

Vlasta Podbrežnik

Vlasta Podbrežnik je diplomirala na Fakulteti za defektologijo (danes Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet) v Zagrebu, smer logopedija – surdopedagogika. Več let se je usposabljala za delo z osebami, ki jecljajo, na Zavodu za psihofiziološke i govorne poremećaje v Beogradu pri prof. dr. Cvetku Brajoviću. Od leta 1973 do 2013 je bila zaposlena na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani. Metodo Zavestna sinteza razvoja je uspešno uvedla v Slovenijo in jo s pomočjo kolegov razvila ter dopolnila z novimi terapevtskimi tehnikami in vsebinami, tako da danes lahko govorimo o slovenskem modelu te metode. Je soavtorica didaktičnega kompleta Z voljo do Demostena, ki se uporablja za celostno obravnavo oseb, ki jecljajo. Na ustanovi William Glasser Institute je pridobila certifikat iz realitetne terapije.

Leta 1987 je s pomočjo zanesenjakov ustanovila Društvo za pomoč osebam z govornimi motnjami Vilko Mazi. Je tudi prva in trenutna predsednica omenjenega društva.

2 odgovora na “O Vlasti Podbrežnik”

  1. Pozdravljeni.

    Imam eno veliko težavo, jecljam. Zanima me ali imate kakšen nasvet, mi predlagate kakšne vaje, karkoli kar bi mi pomagalo pri odpravi te neljube težave.
    Hvala za nasvet.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.