O Vlasti Podbrežnik

Vlasta Podbrežnik

Vlasta Podbrežnik je diplomirala na Fakulteti za defektologijo (danes Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet) v Zagrebu, smer logopedija – surdopedagogika. Več let se je usposabljala za delo z osebami, ki jecljajo, na Zavodu za psihofiziološke i govorne poremećaje v Beogradu pri prof. dr. Cvetku Brajoviću. Od leta 1973 do 2013 je bila zaposlena na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani. Metodo Zavestna sinteza razvoja je uspešno uvedla v Slovenijo in jo s pomočjo kolegov razvila ter dopolnila z novimi terapevtskimi tehnikami in vsebinami, tako da danes lahko govorimo o slovenskem modelu te metode. Je soavtorica didaktičnega kompleta Z voljo do Demostena, ki se uporablja za celostno obravnavo oseb, ki jecljajo. Na ustanovi William Glasser Institute je pridobila certifikat iz realitetne terapije.

Leta 1987 je s pomočjo zanesenjakov ustanovila Društvo za pomoč osebam z govornimi motnjami Vilko Mazi. Je tudi prva in trenutna predsednica omenjenega društva.

2 odgovora na “O Vlasti Podbrežnik”

Dodaj odgovor