Vabimo vas na Vaje govora in obnašanja v naravnem okolju Brežice-grad Mokrice (26.10.2019)

Društvo “Vilko Mazi” bo v soboto, 26.10.2019, organiziralo vaje govora, obnašanja in socialnih veščin na relaciji: LJUBLJANA – BREŽICE – GRAD MOKRICE – LJUBLJANA

Odhod avtobusa iz Ljubljane, s parkirišča Zavoda za gluhe in naglušne, Vojkova 74, bo ob 7.30. Tudi tokrat bomo med vožnjo od Ljubljane do cilja in nazaj opravili vaje govora pred množico, mikrofonom in kamero.

Vožnja bo potekala po AC mimo Krškega in potem po lokalni cesti vse do Brežic. Zapeljali se bomo do brežiškega gradu, ki se ponaša z največjo viteško dvorano v Sloveniji. Grad Brežice je danes najvidnejša stavba v Brežicah, ki jo mesto s pridom koristi. V njej domuje Posavski muzej Brežice s številnimi zbirkami, v viteški dvorani potekajo številne prireditve, v grajski kleti shranjujejo vino Vina Brežice. Njegovi začetki sežejo v leto 1241, ko so v pisnih virih prvič omenjene Brežice. Ogledali si bomo tudi brežiški vodni stolp, cerkev Svetega Lovrenca ter dvojni železni most čez Savo in Krko.

Kasneje nas bo pot peljala proti gradu Mokrice. Grad Mokrice se nahaja jugovzhodno od naselja Čatež ob Savi. Prva pisna omemba gradu sega v leto 1444, čeprav je na njegovem mestu v obdobju Rimskega imperija že stala utrdba, imenovana Romula.

Kosilo bo predvidoma ob 16.00 uri.

Po prijetnem druženju se zvečer vrnemo v Ljubljano.

Prijave sprejema tajništvo Društva na telefonski številki 059 023749 vsak delovni dan od 11.00 do 15.00 ure.

Zadnji rok oddaje prijave je petek, 18.10.2019, oziroma do napolnitve avtobusa.

Dodaj odgovor